Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

KORONAVÍRUS V Česku pribudlo viac ako 8-tisíc infikovaných: Index rizika mierne stúpol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Česká republika za posledných 24 hodín zaznamenala 8782 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Vyplýva to zo sobotňajších údajov tamojšieho ministerstva zdravotníctva.

Česko od začiatku pandémie zaznamenalo 1.082.849 prípadov nákazy koronavírusom a 18.058 úmrtí v spojitosti s ochorením COVID-19. Aktívnych prípadov je v krajine 101.084. V nemocniciach bolo v sobotu ráno 5761 pacientov.

Rizikové skóre protiepidemického systému (PES) po šiestich dňoch mierne stúplo zo 71 na 73 bodov, čo stále zodpovedá 4. stupňu. V ČR však napriek tomu už dlhšie platia pandemické obmedzenia na úrovni piateho stupňa.

Reprodukčné číslo mierne stúplo na 1,052. Táto hodnota vyjadruje predpokladaný počet osôb, ktoré jeden nakazený človek danou chorobou ďalej nakazí v populácii, kde sú všetci jedinci na toto ochorenie náchylní. V ČR v súvislosti s koronavírusovou pandémiou vyhlásili núdzový stav, ktorý platí do nedele 14. februára. Poslanecká snemovňa vo štvrtok neschválila žiadosť vlády na jeho predĺženie do 16. marca.

Viac o téme: ČeskoIndexKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu