Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

KORONAVÍRUS V Maďarsku začnú čoskoro očkovať príslušníkov poriadkových síl

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR – Milan Kapusta)

BUDAPEŠŤ - V Maďarsku začnú čoskoro očkovať príslušníkov poriadkových síl, ktorých je 120.000. Informoval o tom v piatok denník Népszava, podľa ktorého však zatiaľ nie je známe miesto očkovania ani to, akým druhom vakcíny budú zaočkovaní.

Podľa Nezávislej odborárskej organizácie policajtov (FRSZ) sa koncom januára robil prieskum v radoch policajtov. Z takmer 50.000 príslušníkov polície prejavila záujem o vakcínu necelá tretina. Medzi nimi totiž prevláda neistota týkajúca sa pôvodu očkovacej látky.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Dúfame, že policajtom nenanútia jeden druh vakcíny a prípadné odmietnutie niektorej z nich nebude znamenať úplné vylúčenie z programu očkovania," povedal pre Népszavu zástupca generálneho tajomníka FRSZ Tibor Dávid. Podobná je situácia aj v prípade hasičov, z ktorých takisto necelá tretina vyjadrila súhlas s očkovaním.

Vakcínu dostalo dosiaľ v Maďarsku 264.530 ľudí, najmä zdravotníkov, ale aj zamestnancov a klientov domovov dôchodcov; 92.773 z nich už bolo zaočkovaných aj druhou dávkou. Nový druh koronavírusu si v Maďarsku od začiatku pandémie vyžiadal 373.564 nakazených a 12.930 úmrtí.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu