Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Počty nových prípadov rýchlo rastú: V Česku pribudlo takmer 8-tisíc infikovaných

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - V Českej republike pribudlo vo štvrtok 7937 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, čo je zhruba o 400 viac než pred týždňom. Vyplýva to z údajov zverejnených v piatok ráno na webovej stránke Ministerstva zdravotníctva ČR.

Súhrnný index rizika podľa protiepidemického systému (PES) zostal na úrovni 68 bodov, čo zodpovedá štvrtému stupňu pohotovosti. V ČR však aj naďalej platia opatrenia na úrovni piateho stupňa. Reprodukčné číslo vírusu sa zvýšilo z 0,96 na 0,99, čo ukazuje na zrýchľujúce šírenie choroby, uviedol spravodajský server Novinky.cz.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Česko eviduje 96.969 aktívnych prípadov nákazy. V nemocniciach je hospitalizovaných 5856 osôb, stav 970 pacientov je vážny. Od začiatku pandémie v krajine potvrdili 972.642 prípadov infekcie a 16.072 súvisiacich úmrtí. Z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo 859.601 osôb. Zdravotníci v Česku aplikovali doteraz 250.964 dávok vakcíny proti ochoreniu COVID-19.

Česká vláda rozhodla vo štvrtok o sprísnení epidemiologických obmedzení s cieľom zabrániť šíreniu koronavírusu SARS-CoV-2. Vláda opatrenia sprísnila aj napriek tomu, že index PES sa už 15. deň pohybuje na úrovni zodpovedajúcej štvrtému stupňu pohotovosti. Český minister vnútra Jan Hamáček sprísnenie opatrení zdôvodnil tým, že na rozdiel od minulosti by sa mohla situácia začať zhoršovať v čase, keď sú nemocnice blízko hranice svojich kapacít.

Viac o téme: ČeskoNové prípadyKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu