Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Polícia rozdáva pokuty ako na páse: Briti kašlú na opatrenia, VIDEO dvesto ľudí sa guľovalo v parku

V januári si dopriali stovky ľudí guľovačku v parku v Leedse. Zobraziť galériu (4)
V januári si dopriali stovky ľudí guľovačku v parku v Leedse. (Zdroj: YouTube/BBC)

LONDÝN - Britská polícia má plné ruky práce s ľuďmi, ktorí nedodržiavajú opatrenia zavedené v súvislosti so šírením koronavírusu. Denne metropolitná polícia udelí až rekordných 300 pokút, čo je 66-krát viac, než v čase prvého lockdownu. Medzi 27. marcom až 13. aprílom to bolo v priemere iba 4,5 pokuty. Dôkazom rastúcej nezodpovednosti je napríklad aj guľovačka, ktorej sa vo štvrtok v parku v Leedse zúčastnili približne dve stovky študentov.

Rozhorčenie v Británii: To čo má byť?! Matka ukázala FOTO obedových balíčkov pre deti

Polícia rozdáva pokuty ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Steve Parsons/PA via AP)

Zástupca komisára Scotland Yardu (londýnskej metropolitnej polície) Sir Steve House podľa portálu dailymail.co.uk uviedol, že len v Londýne už bolo doteraz udelených takmer 4000 pokút. Dodal, že museli pritvrdiť s presadzovaním práva, než aby tentoraz počúvali výhovorky porušovateľov koronavírusových pravidiel. Počet tvrdých trestov sa každým dňom pomerne rýchlo zvyšuje. Pokuty dostávajú ľudia za pobyt mimo domova bez udelenej výnimky, za nenosenie rúška či za organizovanie hromadných podujatí.

Polícia rozdáva pokuty ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Frank Augstein)

Ministerka vnútra Priti Patelová povedala polícii, že môžu vypočúvať ľudí, ak ich nájdu sedieť na lavičkách v parku. Komisárka metropolitnej polície Cressida Dicková nariadila dôstojníkom, aby počas tohto lockdownu zaujali nekompromisnejší prístup. Zdá sa, že verejnosť tentokrát neberie pravidlá tak vážne a malo by prísť k posilneniu policajného zboru. Podľa Steva Housa je približne 1 700 zamestnancov metropolitnej polície chorých alebo v izolácii. S týmto problémom by mohla pomôcť žiadaná urgentná vakcinácia.

V stredu v noci polícia zrušila večierok v Southwarku na juhu Londýna, kde našli najmenej 20 účastníkov na vrchu budovy. Zatknutí boli dvaja ľudia, jeden pre podozrenie z držania útočnej zbrane, druhý pre podozrenie z obchodovania s drogami. Piatim ľuďom boli uložené pokuty za porušenie koronavírusových obmedzení.

Polícia rozdáva pokuty ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Polícia stopla aj nelegálnu domácu párty, ktorej sa zúčastnilo až 100 ľudí v South Mimms v grófstve Hertfordshire. Polícia zaistila u organizátora alkohol a hudobné zariadenie. Jeden dôstojník sa zranil pri pokuse o rozohnanie davu a jedna osoba bola zatknutá. Minimálne 12 ľuďom boli uložené pokuty.

Stovky ľudí porušili vo štvrtok pravidlá v mestskom parku v Leedse, keď sa zúčastnili alebo sa prizerali veľkej snehovej guľovačke. Približne 20 študentov sa zase sánkovalo spolu natlačených na provizórnych saniach z celtoviny. Je protizákonné stretávať sa aj s rodinou alebo s priateľmi, pokiaľ nie sú súčasťou domácnosti alebo podpornej bubliny. Tak isto nie je možné opustiť domácnosť na rekreačné účely, ako je napríklad piknik či sociálne stretnutie.

Viac o téme: Veľká BritániaKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu