Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Smiech ich rýchlo prešiel: Výtržníkov z Kapitolu zatkli, pozrite sa na ich policajné fotografie

Richard Barnett sa nechal odfotografovať, ako v Pelosiovej kancelárii sedí v jej kresle . Zobraziť galériu (6)
Richard Barnett sa nechal odfotografovať, ako v Pelosiovej kancelárii sedí v jej kresle . (Zdroj: Profimedia)

WASHINGTON - Úrady amerického štátu Florida zadržali muža podozrivého z účasti na výtržnostiach v budove Kongresu na Kapitole vo Washingtone. Ide o muža, ktorý sa objavil na masovo zdieľaných fotografiách, ako zo sály vynáša rečnícky pult predsedníčky Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovej.

Adam Johnson (36) z mesta Parrish je momentálne vo väznici okresu Pinellas a čaká na obvinenie. Informovala o tom televízia ABC, podľa ktorej miesto, kde sa momentálne nachádza pult, nie je známe.

Polícia už zatkla aj Adama Johnsona, ktorý si odnášal rečnícky pult.
Zobraziť galériu (6)
Polícia už zatkla aj Adama Johnsona, ktorý si odnášal rečnícky pult.  (Zdroj: Profimedia)

Adam Johnson na policajnej fotografii.
Zobraziť galériu (6)
Adam Johnson na policajnej fotografii.  (Zdroj: Profimedia)

V piatok prokuratúra oznámila aj zatknutie Richarda Barnetta zo štátu Arkansas, ktorý sa nechal odfotografovať, ako v Pelosiovej kancelárii sedí v jej kresle s nohami na stole.

Richard Barnett sa nechal odfotografovať, ako v Pelosiovej kancelárii sedí v jej kresle s nohami na stole.
Zobraziť galériu (6)
Richard Barnett sa nechal odfotografovať, ako v Pelosiovej kancelárii sedí v jej kresle s nohami na stole.  (Zdroj: Profimedia)

Richard Barnett na policajnej fotografii.
Zobraziť galériu (6)
Richard Barnett na policajnej fotografii.  (Zdroj: Profimedia)

Polícia tiež zatkla Jacoba Chansleyho, známého ako Jake Angeli, ktorý protestoval polonahý. Na sebe mal kožušinu a na hlave rohy.

Počas 48 hodín, ktoré nasledovali po stredajšom pochode rozvášneného davu na Kapitol a vtrhnutí do budovy Kongresu, vyšetrovatelia analyzovali snímky z tejto šokujúcej udalosti zdieľané na sociálnych sieťach. Robia tak v snahe identifikovať ďalších podozrivých.

Už vo štvrtok úradujúci prokurátor dištriktu Columbia Michael Sherwin oznámil, že na ďalšie konanie je pripravených viac ako 55 káuz súvisiacich s nepokojmi, pričom varoval, že "toto je len začiatok".

Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) a metropolitná polícia medzičasom zdieľali na sociálnych sieťach stovky snímok podozrivých výtržníkov. Polícia už v piatok oznámila, že dostala viac ako 17.000 tipov, ktoré by jej mohli uľahčiť identifikáciu podozrivých.

Polícia tiež zatkla Jacoba Chansleyho, známeho ako Jake Angeli, ktorý protestoval polonahý. Na sebe mal kožušinu a na hlave rohy.
Zobraziť galériu (6)
Polícia tiež zatkla Jacoba Chansleyho, známeho ako Jake Angeli, ktorý protestoval polonahý. Na sebe mal kožušinu a na hlave rohy.  (Zdroj: Profimedia)

Voči osobám, ktoré už sú vo väzbe, boli vznesené rôzne obvinenia - od priestupkov v oblasti nosenia zbraní po krádež majetku a napadnutie.

Jeden podozrivý, zatknutý v okolí Kapitolu, mal pri sebe "vojenskú poloautomatickú pušku a 11 zápalných bômb, ktoré boli pripravené na použitie," uviedol Sherwin. V piatok bol tento podozrivý identifikovaný ako Lonnie Coffman z Alabamy.

Z prvotných informácií polície o zatknutiach vyplynulo, že jedna osoba má trvalý pobyt vo Washingtone, ďalších 11 žije v susedných štátoch Maryland a Virgínia a 50 ďalších pochádzalo z 18 ďalších štátov americkej Únie.

Viac o téme: VzburaPučVýtržníciKapitol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu