Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Británia hlási dosiaľ najvyšší počet úmrtí za 24 hodín

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Bernat Armangue)

LONDÝN - Spojené kráľovstvo za posledných 24 hodín zaznamenalo 1325 úmrtí v spojitosti s ochorením COVID-19, informovala agentúra AFP.

Počet úmrtí v krajine od začiatku pandémie dosiahol 79.833. Piatkové údaje prekonali doteraz najvyšší denný prírastok úmrtí z 21. apríla, keď zaznamenali 1224 obetí, pripomína AFP. V krajine celkovo zaznamenali viac ako 2,9 milióna prípadov nákazy.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Británia od budúceho týždňa zavádza nové opatrenia v oblasti cestovania. Všetci cestujúci vrátane občanov Spojeného kráľovstva sa pred vstupom do Británie krajiny budú musieť preukázať negatívnym testom na ochorenie COVID-19. Test nebude môcť byť starší ako 72 hodín.

Cestujúci prichádzajúci do Británie z rizikových krajín budú musieť podstúpiť desaťdňovú karanténu bez ohľadu na výsledok testu. Britský Regulačný úrad pre lieky a zdravotnícke výrobky (MHRA) v piatok schválil použitie vakcíny proti novému druhu koronavírusu, ktorú vyvinula americká firma Moderna. Prvé dávky vakcíny budú k dispozícii v nasledujúcich mesiacoch.

Viac o téme: RekordPandémiaŠtatistikyLondýnVeľká BritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu