Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Biden a Pence by už čoskoro mali byť zaočkovaní proti COVID-19

Joe Biden
Joe Biden (Zdroj: SITA/AP Photo/Susan Walsh)

WASHINGTON - Novozvolený americký prezident Joe Biden a úradujúci viceprezident Mike Pence by čoskoro mali byť zaočkovaní vakcínou proti ochodeniu COVID-19, informovala vo štvrtok agentúra AP.

Biden by mal vakcínu dostať na budúci týždeň, píše AP s odvolaním sa na dvoch predstaviteľov z prostredia novozvoleného prezidenta, ktorí chceli zostať v anonymite. Biely dom oznámil, že Pencea a jeho manželku Karen by mali zaočkovať verejne v piatok. Biden v utorok povedal, že expert na infekčné choroby Anthony Fauci mu odporučil, aby sa zaočkoval "radšej skôr ako neskôr". Fauci odporučil vakcináciu aj budúcej viceprezidentke Kamale Harrisovej.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Biden podľa svojich slov chce, aby vakcínu ako prví dostali zdravotnícki pracovníci v prvej línii a zraniteľné skupiny obyvateľstva. Novozvolený prezident však uviedol, že jeho verejné zaočkovanie je dôležité v súvislosti s dodaním odvahy Američanom voči očkovaniu. "Nechcem predbiehať poradie. Chcem sa však uistiť, že Američanom ukážeme, že prijatie (vakcíny) je bezpečné," povedal.

Očkovanie vakcínou spoločností Pfizer a BioNTech, ktorú v USA schválili minulý piatok, sa v krajine začalo v pondelok 14. decembra. Zdravotnícke úrady odporučili, aby ju ako prvým podali zdravotníckym pracovníkom a seniorom v domovoch starostlivosti.

Viac o téme: OčkovanieUSAKoronavírusJoe BidenMike PenceCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu