Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Potrebujeme nové opatrenia, musíme zvrátiť tretiu vlnu, tvrdí taliansky premiér

Taliansky premiér Giuseppe Conte
Taliansky premiér Giuseppe Conte (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Medichini)

RÍM - Talianska vláda bude musieť počas sviatkov zaviesť nové protipandemické opatrenia v záujme zvrátenia príchodu tretej vlny koronavírusu, uviedol v rozhovore pre taliansky denník La Stampa, ktorý bol zverejnený v utorok, premiér Giuseppe Conte. Citovala ho agentúra Reuters.

"Budeme potrebovať nové opatrenia... musíme zvrátiť tretiu vlnu, tá by mala ničivý vplyv okrem iného aj na počet úmrtí," dodal premiér. Conteho koaličná vláda uvažuje nad zavedením celoplošných opatrení počas obdobia vianočných a novoročných sviatkov po tom, čo centrá talianskych miest zaplavili cez víkend davy ľudí. Stalo sa tak krátko na to, čo Rím uvoľnil niektoré z protipandemických opatrení zavedených počas minulého mesiaca.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Taliansko je európskou krajinou, kde si pandémia koronavírusu vyžiadala najviac obetí. V krajine od februára v súvislosti s týmto ochorením zomrelo viac ako 65.000 ľudí. Na to, aby mala očkovacia kampaň "účinný vplyv na imunitu", by krajina mala podľa Conteho zaočkovať približne desať až 15 miliónov obyvateľov.

Zároveň dodal, že tento cieľ by malo Taliansko splniť koncom jari alebo nanajvýš pred letom budúceho roka. V Taliansku sa od začiatku pandémie celkovo koronavírusom nakazilo 1.855.737 ľudí, pričom 1.115.617 sa z ochorenia vyliečilo.

Viac o téme: LyžovačkaVládaPremiérPandémiaRímTalianskoKoronavírusGiuseppe Conte
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu