Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Neďaleko venezuelského pobrežia objavili telá 14 migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Santi Palacios)

CARACAS - Telá štrnástich migrantov, ktorí údajne smerovali z Venezuely na karibský ostrov Trinidad a Tobago, našli vo vodách neďaleko pobrežia tohto juhoamerického štátu, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na nedeľňajšie vyhlásenie venezuelských úradov.

Prvých jedenásť tiel sa údajne objavilo v sobotu v neskorších poobedných hodinách. Telá utečencov našli niekoľko kilometrov od venezuelského pobrežného mesta Güiria, ležiaceho v severovýchodnom štáte Sucre, uviedla tamojšia vláda. Telá dvoch mužov a jednej ženy objavili v nedeľu. Venezuelské úrady prípad vyšetrujú a nevylúčili ani možnú účasť kriminálnych skupín, ktoré operujú v oblasti mesta Güiria.

Štát Trinidad a Tobago uviedol, že podľa predbežných informácií by nájdené telá migrantov mohli súvisieť s loďou, ktorá mesto Güiria opustila 6. decembra. Na palube lode sa pritom údajne nachádzalo viac ako 20 migrantov. Trinidadská pobrežná stráž uviedla, že za uplynulý týždeň nezachytila žiadne plavidlá smerujúce z Güirie a že venezuelské aj trinidadské úrady v pátracej akcii spolupracujú.

V Trinidad a Tobago žije približne 40.000 venezuelských migrantov, pričom väčšina z nich svoju rodnú krajinu opustila pre ekonomickú krízu, nezamestnanosť a nedostatok základných verejných služieb. Venezuelskí utečenci sa často plavia na vratkých plavidlách, ich počet neraz prevyšuje kapacitu plavidiel a majú len obmedzené zdroje potravín a paliva. Minulý rok zmizli počas plavby najmenej dve lode smerujúce z Venezuely na zmienený karibský ostrov, pripomína Reuters.

Viac o téme: PobrežieMigrantiVenezuela
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu