Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Za dva týždne sa počet úmrtí zdravotníkov s KORONAVÍRUSOM v Maďarsku strojnásobil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Luca Bruno, File)

BUDAPEŠŤ - V Maďarsku stúpa počet úmrtí zdravotníkov v súvislosti s nákazou novým druhom koronavírusu. Uviedol to v stredu spravodajský server Blikk.hu s odvolaním sa na neoficiálne údaje Maďarskej lekárskej komory (MOK), podľa ktorých zomrelo už 32 lekárov a pracovníkov v zdravotníctve.

Tento počet za posledné dva týždne vzrástol na trojnásobok, pričom najviac ohrození sú obvodní lekári, ktorých zomrelo už deväť. Ochorenie COVID-19 spôsobované vírusom SARS-CoV-2 si vyžiadalo po šesť obetí na životoch z radov zdravotných sestier a záchranárov. Ďalšími obeťami sú ošetrovatelia a jeden asistent.

Zoznam komory je založený na dobrovoľnom poskytovaní informácií, preto je zrejmé, že skutočný stav úmrtí zdravotníkov môže byť horší. MOK nemá možnosť preverovať tieto údaje oficiálnou formou, zdôraznil Blikk.hu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Počet nakazených novým druhom koronavírusu v Maďarsku za uplynulých 24 hodín po utorňajšom poklese na 2219 prípadov v stredu opäť stúpol, keď testy odhalili 3221 infikovaných. V súvislosti s ochorením COVID-19 spôsobovaným týmto vírusom zomrelo za posledný deň 160 chorých.

Počet nakazených od vypuknutia epidémie dosiahol 259.588, zomrelo celkovo 6280 ľudí. Aktuálne je infikovaných 177.038 osôb. V nemocniciach ošetrujú 7945 pacientov, z nich 661 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu.

Viac o téme: ZdravotníciúmrtiaMaďarskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu