Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Bahrajn schválil ako druhá krajina na svete použitie vakcíny Pfizeru a BioNTechu

Firma Pfizer, ktorá vyrába vakcínu na koronavírus
Firma Pfizer, ktorá vyrába vakcínu na koronavírus (Zdroj: SITA/AP Photo/Virginia Mayo)

MANÁMA - Bahrajn v piatok oznámil, že schválil použitie vakcíny proti ochoreniu COVID-19 od spoločností Pfizer a BioNTech v mimoriadnych prípadoch. S odvolaním sa na miestne médiá o tom informovala agentúra DPA.

Bahrajn sa tak stal druhou krajinou na svete, ktorá odobrila použitie tejto vakcíny. Ako prvá ju ešte v stredu schválila Británia. "Bahrajn schválil vakcínu od Pfizer/BioNTech proti COVID-19, ktorá sa použije na očkovanie vysoko rizikových skupín," oznámil bahrajnský zdravotnícky regulačný úrad (NHRA).

Bahrajn už v novembri schválil na použitie v mimoriadnych prípadoch vakcínu proti COVID-19 od čínskej farmaceutickej spoločnosti Sinopharm. Dosiaľ sa ňou podľa agentúry AP zaočkovalo približne 6000 ľudí, ktorí sú v prvej línii boja s koronavírusom. Vakcína od firmy Sinopharm sa používa aj v Spojených arabských emirátoch.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Schválenie vakcíny od spoločností Pfizer a BioNTech podľa NHRA ešte viac zintenzívni reakciu bahrajnského kráľovstva na pandémiu. Americký farmaceutický koncern Pfizer a nemecká biotechnologická spoločnosť BioNTech v novembri oznámili, že ich očkovacia látka má podľa konečnej analýzy tretej fázy klinických testov až 95-percentnú účinnosť. Spoločnosti požiadali o jej schválenie na mimoriadne použitie taktiež regulačné úrady EÚ a USA, ktoré ich žiadosť zatiaľ posudzujú.

Viac o téme: OčkovaniePandémiaBahrajnKoronavírusPfizerBioNTech
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu