Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Česko zaznamenalo 4745 nových prípadov infekcie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - V Česku v piatok zaznamenali 4745 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, čo je o 280 viac ako pred týždňom, a podľa zatiaľ neúplných údajov tiež 48 súvisiacich úmrtí. Vyplýva to z najnovších údajov zverejnených v sobotu ráno na oficiálnej webovej stránke českého ministerstva zdravotníctva.

Počet nových prípadov v porovnaní s minulým týždňom podľa týchto údajov stúpol druhý deň po sebe, pričom reprodukčné číslo koronavírusu sa zvýšilo na 0,96, informoval server iDnes.cz. V Českej republike sa od začiatku pandémie novým koronavírusom nakazilo 542.406 ľudí a umrelo 8738 osôb, ktoré boli pozitívne testované na ochorenie COVID-19.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Dosiaľ sa v krajine vyliečilo 473.994 pacientov a v súčasnosti tam evidujú 59.674 aktívnych prípadov nákazy. Do piatka 18.02 h bolo v českých nemocniciach hospitalizovaných 4439 pacientov, z nich 582 bolo v ťažkom stave alebo si vyžadovali intenzívnu starostlivosť.

Česko od štvrtka v rámci svojho Protiepidemického systému (PES) prešlo zo štvrtého (červeného) na tretí (oranžový) z celkovo piatich stupňov. S obmedzeniami počtu zákazníkov a návštevníkov sa tak mohli otvoriť obchody, služby i reštaurácie, no tiež múzeá či pamiatky. Podľa sobotňajších údajov sa za uplynulý deň index systému PES zvýšil o dva body na aktuálnych 59, teda tesne pod hranicu štvrtého stupňa, po tom, ako sa takmer dva týždne držal na hodnote 57.

Viac o téme: ObeteČeskoNárastúmrtiaPrípadyKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu