Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zlodeji v Nemecku ukradli z colného úradu 6,5 milióna eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Federico Gambarini/dpa)

BERLÍN - Nemeckí vyšetrovatelia v stredu oznámili, že pátrajú po podozrivých, ktorí z priestorov colného úradu na západe krajiny ukradli hotovosť vo výške 6,5 milióna eur. Informovali o tom agentúry AFP a DPA.

"Krádež bola profesionálne naplánovaná aj vykonaná: traja dosiaľ neidentifikovaní páchatelia sa dostali k trezoru pomocou vŕtačky z priľahlej miestnosti nachádzajúcej sa v sklade budovy," uvádza sa v policajnej správe.

Krádež sa odohrala v nedeľu 1. novembra v meste Emmerich am Rhein pri hranici s Holandskom. Svedkovia tvrdia, že okolo 6.00 h počuli zvuky vŕtačky a o tri hodiny neskôr traja muži oblečení v čiernom striedavo vychádzali a vchádzali do budovy, aby zložili náklad do bielej dodávky.

Ďalší svedok údajne videl muža prechádzať sa okolo colného úradu. Muž vraj neskôr nastúpil do auta a zamieril rovnakým smerom ako dodávka. Fotografie muža, ktoré poskytli svedkovia, zverejnila polícia. Tá zároveň ponúka odmenu 100.000 eur za informácie, ktoré by viedli k zaisteniu a prípadnému odsúdeniu podozrivých.

Viac o téme: KrádežPátranieNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu