Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Taliani budú musieť osláviť Nový rok doma, vyhlásil minister Boccia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Alvaro Barrientos)

RÍM - Taliani budú musieť pre koronavírus osláviť Nový rok doma, uviedol v pondelok taliansky minister pre regionálne záležitosti Francesco Boccia, ktorého citovala agentúra DPA.

Pripomenul, že aj v súčasnosti v krajine platí nočný zákaz vychádzania. "A čo novoročné slávnosti? Nuž, oslávime ich doma," dodal. Vláda podľa neho čelí ťažkému rozhodovaniu, do akej miery uvoľní zavedené opatrenia počas sviatkov. Boccia sa údajne na vláde v súvislosti s návrhom presunutia začiatku nočného zákazu vychádzania z 22.00 h na neskoršiu hodinu vyjadril, že to pôjde "len cez jeho mŕtvolu".  

Vláda mala vydať nové opatrenia na obmedzenie šírenia vírusu najneskôr vo štvrtok, kedy vypršala platnosť doterajších opatrení. Premiér Giuseppe Conte v utorok rokoval o opatreniach s regionálnymi predstaviteľmi. Predseda ligúrskej regionálnej samosprávy Giovanni Toti žiada počas nadchádzajúcich vianočných sviatkov pre regióny s nízkou mierou nákazy "viac slobody v oblasti ekonomiky a spoločenského života".

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Medzi ďalšími požiadavkami sa objavilo aj uvoľnenie zákazu cestovania medzi regiónmi v záujme rodinných stretnutí a tiež prázdninových lyžovačiek. Šéf národnej asociácie lekárov (FNOMCeO) Filippo Anelli však varoval pred uvoľňovaním opatrení, aby nedošlo k ďalšiemu rastu infekcií. V Taliansku od začiatku pandémie celkovo zaznamenali 1.585.178 prípadov nákazy COVID-19, v súvislosti s ktorou krajina dosiaľ hlási 54.904 úmrtí.

Viac o téme: OslavaOpatreniaTalianskoKoronavírusNový rok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu