Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Hongkong od stredy sprísňuje karanténne opatrenia: Počet infikovaných stúpa

Najvyššia predstaviteľka Hongkongu Carrie Lamová
Najvyššia predstaviteľka Hongkongu Carrie Lamová (Zdroj: SITA/AP/Vincent Yu)

HONGKONG - Hongkong v pondelok ohlásil obnovenie prísnejších karanténnych opatrení v súvislosti s opätovným nárastom počtu nakazených novým koronavírusom. Od stredy zostanú zatvorené vládne budovy a zhromažďovanie ľudí na verejnosti bude prakticky zakázané. Oznámila to šéfka miestnej vlády Carrie Lamová, informovala agentúra AP.

Úrady k sprísneniu protipandemických opatrení viedli denné počty infikovaných, ktoré v uplynulých dňoch dosahovali trojciferné číslo, píše agentúra AFP. "Nechcem, aby si verejnosť mylne myslela, že vrchol epidémie je už za nami," uviedla Lamová.

Štátni zamestnanci okrem pracovníkov pohotovostných služieb budú musieť pracovať z domu. Lamová apelovala aj na súkromných zamestnávateľov, aby k tomuto kroku pristúpili aj oni. Sprísnia sa obmedzenia týkajúce sa verejných zhromaždení, pričom stretnúť sa na verejnosti budú môcť maximálne dve osoby. Reštaurácie budú môcť obsluhovať najviac dve osoby sediace za jedným stolom.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V Hongkongu sú už zatvorené školy, bary a nočné kluby. Nové obmedzenia sa tentoraz týkajú väčšiny zábavných podnikov vrátane populárnych karaoke barov. Posilňovne a salóny krásy zostanú otvorené, ale budú musieť dodržiavať sprísnené pravidlá obmedzujúce počet osôb v miestnosti.

Lamová ďalej uviedla, že vláda premení dva hotely s celkovo 800 izbami na karanténne centrá pre osoby s podozrením na nákazu koronavírusom SARS-CoV-2. Dodala, že znovu sa otvoria aj tri vládne zariadenia so 600 až 700 lôžkami, ktoré sa už predtým využívali na izoláciu osôb.

Viac o téme: OpatreniaSprísnenieHongkongKoronavírusCarrie Lamová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu