Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Alarmujúca situácia v Maďarsku: Preplnená márnica, obete umiestňujú inde

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - V nemocnici západomaďarského mesta Szombathely vo Vašskej župe majú preplnenú márnicu a telá zosnulých pacientov preto musia dočasne umiestňovať do externých priestorov, informoval v utorok spravodajský server 24.hu.

Na zlú situáciu server upozornil miestny obyvateľ, podľa ktorého v márnici vedia umiestniť iba 32 zosnulých, pričom v pondelok tam bolo ďalších 20. Riaditeľ miestnej nemocnice Zoltán Káldy pre server zdôraznil, že nemocnica sa v každom prípade postará o zosnulých dôstojným spôsobom. Avšak v tomto čase dokážu podľa neho situáciu riešiť iba využitím externých priestorov, ktoré však bližšie nešpecifikoval.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Primátor András Nemény v polovici novembra povedal, že denne v súvislosti s pandémiou nového druhu koronavírusu zomiera v tejto nemocnici päť až deväť pacientov, v tom čase v nej bolo hospitalizovaných 180 infikovaných ľudí. Odvtedy sa podľa 24.hu situácia ďalej zhoršila, pričom Vašská župa v Maďarsku má najvyšší pomer nakazených koronavírusom.

V celej krajine je s ochorením COVID-19 aktuálne hospitalizovaných 7598 pacientov, z ktorých 638 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Za posledný deň pribudlo 3929 nakazených novým druhom koronavírusu a v súvislosti s COVID-19 zomrelo 117 zväčša starších chronicky chorých ľudí. Od vypuknutia pandémie evidujú v Maďarsku už 181.881 potvrdených prípadov infekcie koronavírusom a 4008 úmrtí. Z ochorenia sa zotavilo 44.020 osôb.

Viac o téme: MárnicaMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu