Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Smutná správa z Ruska: Krajina zaznamenala rekordne vysoký prírastok úmrtí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Infekčnej chorobe COVID-19 podľahlo v Rusku za posledných 24 hodín ďalších 491 ľudí. Ide o zatiaľ najvyšší denný prírastok obetí od začiatku epidémie, ktorá si v krajine vyžiadala už životy 37.031 ľudí.

Informovala o tom agentúra TASS, ktorá dodala, že za uplynulých 24 hodín sa potvrdilo aj 24.326 nových prípadov nakazenia koronavírusom SARS-CoV-2. TASS dodal, že viac ako 24.000 nových prípadov nakazenia evidujú v Rusku už päť dní po sebe. Najväčší denný prírastok nakazených hlásila opäť Moskva, Petrohrad a Moskovská oblasť. Najmenej nových prípadov zaznamenali v Nemeckom autonómnom okruhu, Kalmycku, Chanty-Mansijsku, v Brianskej oblasti a Dagestane.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Podľa oficiálnej štatistiky je v Rusku momentálne 467.126 aktívnych prípadov koronavírusového ochorenia. Pokiaľ ide o smrtnosť na COVID-19, spravodajský portál Meduza.io upozornil, že od apríla do októbra v Rusku zaznamenali približne o 120.000 úmrtí viac ako je priemer za rovnaké obdobie za posledných päť rokov.

Demograf Alexej Rakša pre portál Mediazona uviedol, že nie všetky tieto úmrtia sú spôsobené koronavírusom nového typu - mnohé súvisia s preťažením systému zdravotnej starostlivosti, keď "záchranné služby sú zaneprázdnené" a "plánované operácie sa odkladajú".

"Najťažším" mesiacom za celé obdobie epidémie bol júl, keď sa celková úmrtnosť v Rusku zvýšila o takmer 21 percent v porovnaní s priemernými hodnotami z júla v predchádzajúcich rokoch. V októbri sa v 23 regiónoch, pre ktoré už sú k dispozícii údaje, zvýšila celková úmrtnosť o viac ako 32 percent.

Viac o téme: RekordObetePandémiaŠtatistikyRuskoMoskvaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu