Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dráma v Nemecku: Batéria sa na e-biku v polovici cesty vybila - 20-ročný mladík zamrzol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Mladého muža našli mŕtveho po tom, ako sa mu na elektrickom bicykli vybila batéria. S najväčšou pravdepodobnosťou zamrzol, keď sa snažil pokračovať pešo.

Obyvatelia našli v okrese Schwäbisch Hall mŕtveho 20-ročného mladíka, ktorý pravdepodobne zamrzol na smrť. Bol to výsledok počiatočných vyšetrovaní. Ako v nedeľu oznámil štátny zástupca a polícia, mladík sa v piatok večer nachádzal v Kirchbergu an der Jagst a potom pravdepodobne nasadol na elektrický bicykel v smere na Schwäbisch Hall. Batéria sa počas cesty vybila, a tak pokračoval pešo.

Cudzie zavinenie je zatiaľ vylúčené

Podľa informácií prišiel 20-ročný mladík iba na pár kilometrov na predmestie Wolpertshausenu. Tam s najväčšou pravdepodobnosťou zomrel  kvôli nízkym teplotám. Nemecká meteorologická služba (DWD) predpovedala na sobotu večer na juhozápade minimá až do mínus sedem stupňov.

Obyvatelia našli mŕtveho v sobotu ráno. Podľa policajného hovorcu boli ďalšie podrobnosti spočiatku nejasné. Vplyv tretej strany bol doteraz vylúčený.

Prečo mladík nepokračoval v bicyklovaní, je nejasné

Na elektrických bicykloch sa dá jazdiť aj vtedy, keď je batéria vybitá - ale potom samozrejme bez motorickej asistencie. Vďaka motoru je e-bicykel oveľa ťažší ako bežný bicykel. Nie je jasné, čo spôsobilo, že mladík uprednostnil radšej chôdzu namiesto bicyklovania.

Viac o téme: ZimaSmrťZamrznutieElektrický bicykelE-bike
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu