Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Holandská polícia zatkla muža pre streľbu na ambasádu Saudskej Arábie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

HAAG - Holandská polícia zadržala muža v súvislosti so štvrtkovou streľbou na ambasádu Saudskej Arábie v meste Haag. Informovala o tom agentúra AFP.

Polícia zadržala 40-ročného podozrivého v meste Zoetermeer vzdialenom 16 kilometrov od Haagu, a to približne osem hodín po spomínanej streľbe, ktorá sa odohrala o 06.00 SEČ. "Policajti zaistili za účelom vyšetrovania aj osobný automobil. Podozrivý je zadržaný a bude vypočutý," uviedla haagska polícia vo vyhlásení, ktoré cituje AFP. Spomínaná ambasáda potvrdila, že pri rannom útoku nedošlo k zraneniam. Zároveň však vyzvala občanov Saudskej Arábie v Holandsku, aby boli obozretní.

Miestne médiá napočítali na spomínanej budove okolo 20 dier po guľkách a zverejnili aj fotografie prestrelených okien. Polícia počet výstrelov nezverejnila. V súvislosti s prázdnymi nábojnicami, ktoré polícia našla na mieste činu, a spomínanými dierami po guľkách "prebieha forenzné vyšetrovanie", uviedol pre AFP hovorca polície Steven van Santen. Saudskoarabská vláda "odsudzuje tento zbabelý útok a ďakuje holandským orgánom za ich rýchlu reakciu", napísala ambasáda na sociálnej sieti Twitter.

Holandské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že incident "berie veľmi vážne a je v úzkom kontakte so saudskoarabskými orgánmi". Incident sa odohral deň po stredajšom bombovom útoku v saudskoarabskom meste Dždidda, ku ktorému došlo počas ceremónie pri príležitosti 102. výročia konca prvej svetovej vojny. Zranenia utrpeli najmenej dve osoby. Na podujatí sa zúčastnili i viacerí európski diplomati a zamestnanci konzulátov. K útoku sa prihlásila militantná organizácia Islamský štát (IS).

Viac o téme: StreľbaAmbasádaPolícia HolandskoSaudská Arábia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu