Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Prírastky potvrdených prípadov nákazy sa v Poľsku stabilizovali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Poľské ministerstvo zdravotníctva potvrdilo v stredu 25.221 nových prípadov koronavírusovej infekcie. Informovalo aj o smrti ďalších 430 ľudí, ktorým bola diagnostikovaná infekcia koronavírusom SARS-CoV-2. Celkovo sa od začiatku epidémie v Poľsku táto infekcia potvrdila u 618.813 ľudí, uviedol spravodajský portál TVN24.pl.

Najväčší počet nových prípadov hlásia zo Sliezskeho vojvodstva, kde za posledných 24 hodín pribudlo do evidencie ďalších 4066 nakazených. Pokiaľ ide o nové obete epidémie, ministerstvo spresnilo, že 75 ľudí zomrelo na COVID-19, zatiaľ čo v prípade 355 osôb nákaza koronavírusom nového typu zhoršila ich iné ochorenia.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Minister zdravotníctva Adam Niedzielski v stredu na sociálnej sieti Twitter napísal, že najnovšia bilancia epidémie vyvolanej koronavírusom nového typu v Poľsku "naznačuje stabilizáciu denného prírastku" nakazených.

"Toto je dôležitý okamih druhej vlny pandémie. Buďme opatrní," apeloval minister a pripomenul nutnosť zachovávať pravidlo R-O-R, a to dbať na nosenie rúška, dostatočný odstup od ľudí a čistotu rúk.

Viac o téme: Ministerstvo zdravotníctvaPoľskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu