Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Rekordné čísla tretí deň po sebe: Spojené štáty hlásia 127-tisíc infikovaných

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Nati Harnik)

WASHINGTON - Spojené štáty zaznamenali už tretí deň po sebe dosiaľ najvyšší nárast počtu prípadov nákazy novým koronavírusom. V piatok v krajine potvrdili rekordných vyše 127.000 infikovaných, vyplýva z údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa.

V krajine okrem toho za posledných 24 hodín evidujú 1149 ďalších úmrtí, informovala agentúra AFP. Podľa televízie CNN v USA naďalej stúpajú aj počty pacientov hospitalizovaných s ochorením Covid-19, čo vyvoláva obavy zdravotníckych expertov. V nemocniciach je aktuálne viac ako 54.000 ľudí, z nich 11.000 na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Šírenia koronavírusu je v krajine na vzostupe už niekoľko týždňov. Najviac zasiahnutým regiónom je Stredozápad, počty novoinfikovaných sa však blížia v úrovniam z jari tohto roka aj na juhu, severovýchode a západe USA. A hoci počty úmrtí zďaleka nedosahujú vrchol z jari, piatok bol tiež štvrtým dňom po sebe, keď ich hlásili viac ako 1000, čo je úroveň naposledy zaznamenaná v septembri.

Spojené štáty sú v celkovom počte potvrdených prípadov nákazy koronavírusom i počte úmrtí dlhodobo najviac postihnutou krajinou na svete. Od začiatku pandémie v krajine potvrdili 9,7 milióna infekcií a viac ako 236.000 súvisiacich úmrtí.

Viac o téme: ObetePandémiaŠtatistikyWashingtonKoronavírusSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu