Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS V Maďarsku pribudlo takmer 4-tisíc infikovaných a 84 úmrtí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Nákazu novým druhom koronavírusu potvrdili testy v Maďarsku za posledný deň 3928 ľuďom. V súvislosti s ochorením COVID-19 zaznamenali 84 úmrtí, informoval vo štvrtok operačný štáb na vládnej stránke koronavirus.gov.hu.

Doterajšou bilanciou dvoch vĺn epidémie koronavírusu v krajine je 94.916 infikovaných a 2147 obetí na životoch. Z ochorenia sa zotavilo 22.823 osôb. V nemocniciach ošetrujú 5183 chorých. Umelú pľúcnu ventiláciu si vyžaduje stav 378 pacientov. Kĺzavý sedemdňový medián počtu nakazených začal stúpať koncom augusta. Jeho krivka prudko stúpala od tretieho októbrového týždňa s denným počtom okolo 1000 nových nakazených, v uplynulých dňoch je denný prírastok už okolo 4000.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Vláda v utorok vyhlásila od polnoci v krajine opäť mimoriadnu situáciu, v rámci ktorej platí zákaz vychádzania od 24.00 h do 05.00 h. Nočné zábavné podniky museli zatvoriť. V hromadnej doprave nariadil kabinet v záujme zamedzenia vysokej koncentrácie osôb posilnenie spojov v dopravných špičkách a opäť platí bezplatné parkovanie v mestách. Na podujatiach, na športových zápasoch, v kinách a divadlách je možné obsadiť iba každé tretie sedadlo, pričom aj tam je povinné nosenie rúšok.

Viac o téme: MaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu