Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Počet obetí KORONAVÍRUSU v Maďarsku neustále stúpa: Sprísnili pravidlá nosenia rúšok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Počet obetí na životoch v súvislosti s ochorením COVID-19 v Maďarsku neustále stúpa, za posledný deň zaznamenali rekordných 70 úmrtí. Nákazu novým druhom koronavírusu potvrdili v tomto čase 3581 ľuďom, vyplýva z pondelňajších údajov vládneho servera koronavirus.gov.hu.

Od vypuknutia epidémie koronavírusu dosiahol celkový počet infikovaných 82.780, pričom zomrelo 1889 chorých. Aktuálne je nakazených 60.415 osôb. Z ochorenia sa vyliečilo 20.476 pacientov. V súčasnosti je v nemocniciach ošetrovaných 4417 chorých, z nich 313 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Sprísnili pravidlá nosenia rúšok

V Maďarsku už tretí deň po sebe pribudlo takmer 4000 nových prípadov nákazy koronavírusom, pripomenula v Budapešti na tlačovej konferencii operačného štábu šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby Cecília Müllerová, ktorá upozornila na nutnosť dodržiavania prísnejších pravidiel nosenia rúšok platných od pondelka.

Podľa internetovej stránky komerčnej televízie ATV rúška sú povinné už aj v reštauráciách, pohostinstvách a v zábavných podnikoch. Kým v reštauráciách je možné dať si dole rúško iba pri stole, v ostatných zariadeniach, kde sa konzumuje pri pultoch či postojačky, je tak možné urobiť výhradne iba na čas pitia a jedenia.

Viac o téme: MaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu