Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS v Maďarsku: Medzi 70 obeťami je aj 28-ročný poslanec a aktivista

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Mauro Scrobogna/LaPresse via AP)

BUDAPEŠŤ - Medzi 70 osobami, ktorých úmrtie v Maďarsku v uplynulých 24 hodinách súviselo s ochorením COVID-19, je aj 28-ročný opozičný poslanec samosprávy budapeštianskej mestskej časti Józsefváros za Demokratickú koalíciu (DK) Lajos Balogh. Informuje o tom internetová stránka komerčnej rozhlasovej stanice Klubrádió.

Balogh, ktorý je aj hudobníkom a rómskym aktivistom, 20. októbra na Facebooku oznámil, že ho museli hospitalizovať pre ochorenie COVID-19. Istý čas bol napojený na umelú pľúcnu ventiláciu a v uplynulých dňoch sa jeho stav stabilizoval. V pondelok však chorobe podľahol. Najstaršou obeťou koronavírusu v pondelok v Maďarsku bol 98-ročný pacient.

Primár Ústavu hematológie a infektológie Juhopeštianskej nemocnice Centrum János Szlávik pre komerčnú televíziu ATV uviedol, že v prvej vlne epidémie na jednotke intenzívnej starostlivosti tejto nemocnice zomrelo 30 percent pacientov napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. V druhej vlne ich však už je 40 - 45 percent. Na lôžkovom oddelení podľa jeho slov zomiera s ochorením COVID-19 päť až desať percent chorých.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Od vypuknutia epidémie koronavírusu sa v Maďarsku nakazilo 82.780 ľudí a zomrelo 1889 chorých. Aktuálne je nakazených 60.415 osôb. Z ochorenia sa vyliečilo 20.476 pacientov. V súčasnosti je v nemocniciach ošetrovaných 4417 chorých, z nich 313 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu.

Viac o téme: ObeteMaďarskoKoronavírusInfikovaníLajos Balogh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu