Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Ďalší človek z Trumpovho okolia má KORONAVÍRUS: Pozitívne testovali šéfa kancelárie viceprezidenta

Šéf kancelárie amerického viceprezidenta Marc Short
Šéf kancelárie amerického viceprezidenta Marc Short (Zdroj: SITA/AP Photo/Alex Brandon, File)

WASHINGTON - Šéf kancelárie amerického viceprezidenta Mikea Pencea Marc Short mal pozitívny test na koronavírus. Informovala o tom v sobotu spravodajská stanica CNN s odvolaním sa na stanovisko viceprezidentovej kancelárie.

Hovorca viceprezidenta Devin O'Malley informoval, že Pence aj jeho manželka Karen sa nechali otestovať v sobotu a obaja mali negatívne výsledky. Napriek tomu, že Pence prišiel do osobného kontaktu s nakazenou osobou, v súlade s nariadeniami Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) pre vládnych zamestnancov chce naďalej pokračovať v cestovaní počas vrcholiacej kampane pred prezidentskými voľbami, ktoré budú 3. novembra. Na základe týchto opatrení bude Pence prísne monitorovaný v prípade, že by prejavil príznaky nákazy a v kontakte s ľuďmi bude musieť mať vždy ochranné rúško.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Televízia CNN si všíma, že ide už o druhého blízkeho spolupracovníka Pencea, u ktorého v priebehu jedného týždňa odhalili nákazu koronavírusom. Začiatkom tohto týždňa o pozitívnom výsledku testu informoval viceprezidentov poradca Marty Obst. Spojené štáty za sobotu zaznamenali doteraz najvyšší denný prírastok prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 - takmer 89.000, píše agentúra AFP. Od vypuknutia pandémie si ochorenie COVID-19 v USA vyžiadalo viac ako 220.000 obetí.

Viac o téme: Šéf USAKoronavírusCOVID-19Marc ShortViceprezidentská kancelária
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu