Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS vo Vatikáne: Pozitívnych je ďalších sedem príslušníkov pápežovej osobnej stráže

Pápež František Zobraziť galériu (2)
Pápež František (Zdroj: SITA/AP/Andrew Medichini)

VATIKÁN - Ďalších sedem príslušníkov Švajčiarskej gardy, ktorá je osobnou strážou pápeža, malo pozitívny test na koronavírus. Celkovo je tak infikovaných už 11 členov gardy, informovala v piatok britská stanica SkyNews.

Všetci 11 infikovaní príslušníci sa nachádzajú v domácej karanténe. Garda zároveň podniká kroky v záujme toho, aby sa eliminovali "riziká nákazy na miestach, kde slúži pápežská Švajčiarska garda," píše sa v jej vyhlásení, avšak bez uvedenia konkrétnych opatrení, približuje DPA. Pozitívne výsledky testov ďalších siedmich členov Švajčiarskej gardy boli známe už vo štvrtok.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Vedenie gardy zároveň informovalo, že v rámci preventívnych opatrení zrýchlila testovanie všetkých svojich 135 členov a upravila rozpisy služieb, píše SkyNews. Pozitívny test na koronavírus SARS-CoV-2 mali prví štyria príslušníci už v pondelok 12. októbra. Všetci vykazovali príznaky ochorenia, informoval hovorca Vatikánu Matteo Bruni.

Pápež František počas svojho
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Medichini)

Ďalej tiež uviedol, že všetci "strážnici, či už sú v službe alebo nie, budú nosiť rúška v interiéri aj exteriéri pri súčasnom dodržiavaní už existujúcich opatrení". Správy o nákaze ľudí z blízkeho prostredia pápeža Františka vyvolali obavy o jeho zdravie.

Osemdesiattriročnému pápežovi už v mladosti vyoperovali časť pľúca v dôsledku infekčnej choroby. Napriek tomu, že sa aj pre vysoký vek nachádza v rizikovej skupine, na verejnosti ho len zriedkavo vidieť s ochranným rúškom, pretože mu jeho nosenie údajne sťažuje dýchanie.

Viac o téme: PandémiaVatikánKoronavírusPápež FrantišekOsobná stráž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu