Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Johnson obhajoval nové opatrenia, celoplošný lockdown nevylúčil

Britský premiér Boris Johnson
Britský premiér Boris Johnson (Zdroj: SITA/AP/Aaron Chown)

LONDÝN - Britský premiér Boris Johnson v stredu v britskom parlamente povedal, že nové opatrenia môžu vírus "zložiť", nevylúčil však ani ďalšie sprísnenie opatrení. Informovali o tom stanica BBC a agentúra AFP.

Johnson počas hodiny otázok v Dolnej snemovni britského parlamentu povedal, že nový celoplošný lockdown v Spojenom kráľovstve by bol "katastrofou". Takýto krok však odmietol vylúčiť. Líder opozičnej Labouristickej strany Keir Starmer opätovne žiadal krátkodobý lockdown na území Anglicka s cieľom dostať vírus pod kontrolu. Toto opatrenie podľa jeho slov podporujú vedeckí poradcovia britskej vlády. Starmer povedal, že týmto opatrením by sa získal čas na "záchranu životov, nápravu v oblasti testovania a záchranu Národnej zdravotnej služby (NHS)".

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Britský premiér v pondelok predstavil nové cielené opatrenia v boji proti koronavírusu SARS-CoV-2, ktoré na území Anglicka vstúpili do platnosti v stredu. Nový systém má tri stupne: stredný, vysoký a veľmi vysoký. Veľmi vysoký stupeň je v súčasnosti v platnosti v oblasti mesta Liverpool. Johnson v stredu vyjadril nádej, že tieto opatrenia zahŕňajúce trojstupňový systém lokálnych lockdownov umožnia vyhnúť sa utrpeniu v súvislosti s celoplošným lockdownom.

Viac o téme: OpatreniaVeľká BritániaKoronavírusLockdownBoris Johsnon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu