Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS V Španielsku narastá počet detí, ktoré sa priotrávili dezinfekčným gélom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MADRID - V Španielsku narastá počet prípadov detí, ktoré sa priotrávili po požití dezinfekčného gélu na ruky, uviedla v stredu španielska vláda a zároveň vyzvala rodičov, aby dezinfekčné potreby držali mimo ich dosahu. Informáciu priniesla agentúra AFP.

Podľa Národného inštitútu pre toxikológiu a forenzné vedy, ktorý je súčasťou tamojšieho ministerstva spravodlivosti, v krajine za tento rok zaznamenali 874 prípadov, keď sa deti priotrávili požitím dezinfekčného gélu na ruky, oproti 90 prípadom registrovaným za rok 2019.

Väčšina detí gél požila, hoci niektoré sa priotrávili po tom, čo gél vdýchli alebo sa im dostal do očí. V krajine v súvislosti s týmito prípadmi nedošlo k úmrtiam. Podľa informácií z inštitútu sa viac ako 80 percent priotrávených detí za krátky čas zotavilo. Medzi najbežnejšími príznakmi boli zvracanie, hnačka, kašeľ, zahmlené videnie a začervenané oči. V Španielsku, podobne ako aj v iných európskych krajinách, stúplo používanie dezinfekčných prostriedkov na obmedzenie šírenia ochorenia COVID-19.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Španielsko je jednou z krajín Európskej Únie, ktorú najviac postihla pandémia nového koronavírusu. Krajina zatiaľ zaznamenala takmer 910.000 prípadov nákazy a v súvislosti s ochorením COVID-19 registruje 33.000 úmrtí.

Viac o téme: DetiDezinfekciaPriotrávenieŠpanielskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu