Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prehľadali dom strelca, ktorý v Záhrebe zranil policajta: Našli zbrane a strelivo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

ZÁHREB - Polícia našla zbrane a strelivo v dome útočníka, ktorý v pondelok spáchal samovraždu po tom, ako postrelil policajta strážiaceho vládnu budovu v chorvátskej metropole Záhreb. Informovala o tom v utorok agentúra AP.

Polícia tiež zatkla otca nebohého páchateľa pre držbu dvoch útočných pušiek s optickým zameriavačom, ako aj viac ako 1000 kusov munície. Útočník (22) ozbrojený automatickou puškou postrelil a zranil v pondelok policajta, ktorý strážil vládnu budovu v chorvátskej metropole Záhreb a následne namieril zbraň aj sám proti sebe. Pochádzal z mesta Kutina v strednom Chorvátsku.

K streľbe došlo okolo 08.00 h na Námestí svätého Marka, kde sa nachádza budova chorvátskeho parlamentu, ako aj ďalšie štátne inštitúcie či ústavný súd. Podozrivý muž podľa polície z miesta činu utiekol a následne spáchal samovraždu. Jeho telo bolo nájdené menej než kilometer od miesta činu.

Otec útočníka bojoval podľa chorvátskych médií v 90. rokoch vo vojne v bývalej Juhoslávii. Policajt vo veku 31 rokov, ktorého útočník zranil, podstúpil chirurgický zákrok a jeho stav je stabilizovaný. Utrpel štyri strelné poranenia v oblasti ruky a trupu, dodáva AP.

Viac o téme: ZbraneútočníkStrelivoPolícia ZáhrebChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu