Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Šéf diplomacie USA Pompeo nemá KORONAVÍRUS: Zvažuje však zmenu svojich plánov

Mike Pompeo
Mike Pompeo (Zdroj: SITA/AP/Nicholas Kamm)

WASHINGTON - Americký minister zahraničných vecí USA Mike Pompeo sa nechal opätovne otestovať na prítomnosť koronavírusu a výsledok jeho testu bol negatívny. Novinárov o tom informoval v piatok počas návštevy Chorvátska, uviedla agentúra AP.

Urobil tak po tom, ako v piatok ráno prezident USA Donald Trump oznámil, že spolu s manželkou Melaniou sú infikovaní. Pompeo zároveň prezidentskému páru zaželal rýchle uzdravenie. Naposledy sa podľa vlastných slov s Trumpom osobne stretol 15. septembra v Bielom dome pri príležitosti podpísania dohody o normalizácii vzťahov Izraela s Spojenými arabskými emirátmi a Bahrajnom.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Šéfovi americkej diplomacie a jeho manželke boli negatívne výsledky ich testov oznámené na palube lietadla asi 20 minút pred pristaním v chorvátskom meste Dubrovník. Pompeo sa v súčasnosti nachádza na päťdňovej pracovnej ceste v Európe a Chorvátsko je jeho poslednou zastávkou. Pompeo uviedol, že testovaný na koronavírus bol štyrikrát v priebehu posledných dvoch týždňov. Zároveň dodal, že v rámci bezpečnostných opatrení uvažuje nad zrušením svojej sobotňajšej cesty na Floridu a nasledujúcej cesty do Ázie, počas ktorej navštívi Japonsko, Mongolsko a Južnú Kóreu.

Viac o téme: ZmenaPlányUSADonald TrumpKoronavírusMike Pompeo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu