Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Preventívne opatrenia na školách v Maďarsku nesprísnia: Vyučovanie pokračuje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Zoltan Balogh/MTI via AP)

BUDAPEŠŤ - Preventívne opatrenia na maďarských školách zavedené v rámci ochrany proti šíreniu nového druhu koronavírusu sú dostatočné a súčasná situácia si nevyžaduje ďalšie kroky či okamžitý zásah. Vyhlásil to v pondelok vo verejnoprávnom rozhlase Kossuth Rádió štátny tajomník rezortu ľudských zdrojov zodpovedný za verejné vzdelávanie Zoltán Maruzsa.

"Školám sa podarilo zorganizovať napríklad meranie telesnej teploty, vláda zabezpečila 41.000 digitálnych teplomerov, pričom v najväčších budovách zriadili aj detekčné brány na meranie teploty," zdôraznil štátny tajomník. Maruzsa pripomenul, že 23. októbra sa začínajú jesenné prázdniny, čo bude vhodné na to, aby sa eliminoval vírus zo zariadení, kde sa nákaza vyskytla.  

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Spravodajský server 24.hu v tejto súvislosti citoval Odborársky zväz pedagógov (PSZ), ktorý pripomenul sobotňajšie úmrtie 39-ročného učiteľa nakazeného koronavírusom, ale aj prípad, keď po hospitalizovaní infikovaného pedagóga v škole pokračovalo vyučovanie bez nariadenia karantény či testovania žiakov a pedagógov. Server zistil, že v nemocniciach je niekoľko nakazených učiteľov, medzi nimi sú aj takí, ktorých stav si vyžaduje intenzívnu lekársku starostlivosť.

Za uplynulých 24 hodín potvrdili v Maďarsku 1173 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Na komplikácie spôsobené ochorením COVID-19 zomrelo za ten čas 14 ľudí a 166 chorých museli hospitalizovať. Od začiatku pandémie koronavírusu zaevidovali v Maďarsku 38.837 infikovaných a 968 úmrtí. Aktuálne je nakazených 26.832 osôb.

Viac o téme: ŠkolyOpatreniaMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu