Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Odborári pedagógov v Maďarsku tvrdia, že na KORONAVÍRUS zomreli už traja učitelia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Maďarská Odborárska organizácia pedagógov (PSZ) eviduje úmrtie troch učiteľov, u ktorých bola potvrdená nákaza novým druhom koronavírusu, uviedol v utorok spravodajský server 24.hu.

Server zistil, že zosnulí pedagógovia učili v Sabolčsko-satmársko-berežskej župe, v Budapešti a vo Vašskej župe. Budapeštianska organizácia PSZ na Facebooku zverejnila výzvu, aby pedagógov testovali na nákazu koronavírusom a aby chronicky chorých a starých učiteľov uvoľnili z práce. Vládnym orgánom vytýkali, že odborárom neposkytujú údaje o miere nákazy na školách. Aktuálne preventívne opatrenia na školách zavedené v rámci ochrany proti šíreniu nového druhu koronavírusu sú dostatočné a súčasná situácia si nevyžaduje ďalšie kroky či okamžitý zásah, vyhlásil v pondelok vo verejnoprávnom rozhlase Kossuth Rádió štátny tajomník rezortu ľudských zdrojov zodpovedný za verejné vzdelávanie Zoltán Maruzsa.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


"Školám sa podarilo zorganizovať napríklad meranie telesnej teploty, vláda zabezpečila 41.000 digitálnych teplomerov, pričom v najväčších budovách zriadili aj detekčné brány na meranie teploty," zdôraznil štátny tajomník. Maruzsa pripomenul, že 23. októbra sa začínajú jesenné prázdniny, čo bude vhodné na to, aby sa eliminoval vírus zo zariadení, kde sa nákaza vyskytla. PSZ ešte v pondelok vláde pripomenul sobotňajšie úmrtie 39-ročného učiteľa nakazeného koronavírusom, ale aj prípad, keď po hospitalizovaní infikovaného pedagóga v škole pokračovalo vyučovanie bez nariadenia karantény či testovania žiakov a pedagógov.

Viac o téme: UčiteliaúmrtiaMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu