Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Rekord, z ktorého mrazí: India hlási takmer 98-tisíc nových infikovaných

Žena v bielom ochrannom oblečení reaguje po tom, čo videla telo svojho manžela, obete koronavírusu v indickom meste Gauháti.
Žena v bielom ochrannom oblečení reaguje po tom, čo videla telo svojho manžela, obete koronavírusu v indickom meste Gauháti. (Zdroj: TASR/AP Photo/Anupam Nath)

NAÍ DILLÍ - V Indii opäť zaznamenali rekordný denný prírastok počtu nových prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Za posledných 24 hodín tam pribudlo 97.894 prípadov, čo je dosiaľ najviac od začiatku pandémie.

Podľa štvrtkových údajov indického ministerstva zdravotníctva tak počet potvrdených prípadov infekcie  vzrástol na viac ako 5,1 milióna, informovala agentúra AP. Za posledný deň okrem nakazených pribudlo aj 1132 súvisiacich úmrtí, čím sa ich celkový počet od začiatku pandémie zvýšil na 83.198.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Vzhľadom na rýchlosť, akou momentálne pribúda počet nakazených, sa očakáva, že India prekoná už v priebehu niekoľkých týždňov v celkovom počte infikovaných Spojené štáty americké. USA sú v súčasnosti - s vyše 6,6 miliónmi potvrdených prípadov - v počte infikovaných najviac zasiahnutou krajinou na svete, zatiaľ čo India je v tomto smere na druhom mieste.

V súčasnosti v Indii denne otestujú približne milión osôb. Mnohí experti však tvrdia, že to stále nie je dostatočné a infikovaných je v skutočnosti v krajine omnoho viac ako uvádzajú štatistiky. To potvrdili aj viaceré nedávne štúdie, ktoré skúmali protilátky na tento vírus medzi obyvateľmi veľkomiest ako Naí Dillí či Bombaj.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyIndiaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu