Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Čecha (†68) odsúdili za pašovanie kokaínu: Zomrel v hongkongskej base, KORONAVÍRUS mu zmaril boj o vydanie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA/HONGKONG –V hongkongskom väzení zomrel šesťdesiatosemročný Čech, ktorý bol odsúdený za pašovanie kokaínu. Rádiožurnálu to potvrdili jeho príbuzní aj ministerstvo zahraničia. Na jeho vydanie sa úrady oboch krajín dohodli už na začiatku roka, kvôli epidémii koronavírusu k tomu ale nedošlo.

„Môžeme potvrdiť úmrtie. Je to veľmi čerstvá správa, náš generálny konzulát v Hongkongu je v kontakte s rodinou a riešia ďalší postup,“ povedala Rádiožurnálu Mariana Wernerová z tlačového odboru ministerstva. Podľa syna zosnulého trpel muž rakovinou, uviedol Rádiožurnál.

Pašeráčka Tereza (24) sedí v pakistanskej base, no má dôvod na úsmev: Darček od prezidenta!

Českého dôchodcu zadržala polícia pred štyrmi rokmi krátko po prílete z Južnej Ameriky s kufrom kokaínu. Po roku vyšetrovania ho sudca poslal na 27 rokov za mreže. Odsúdený okamžite po rozsudku požiadal o vydanie do Česka, kde by si odpykal zvyšok trestu.

Čecha (†68) odsúdili za
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

„Vydanie českého občana do Česka sme vyjednali vo februári tohto roka, kvôli epidémii nelietali lietadlá a ministerka spravodlivosti tiež zastavila eskorty väzňov,“ povedal hovorca ministerstva spravodlivosti Vladimír Řepka.

V hongkongskom väzení sedí ešte jeden senior z Česka, je takisto odsúdený na 27 rokov za pašovanie kokaínu. Na jeho vydaní sa úrady zatiaľ nedohodli. Podľa Rádiožurnálu mu majú teraz doručiť rozsudok Krajského súdu v Plzni, ktorý uznal trest v Česku. Vybavovanie všetkých formálnych úkonov bude trvať mesiace a kvôli epidémii sa môže vydanie väzňa pretiahnuť na neurčito.

Viac o téme: DrogyPašovanieVäzeňKoronavírusVydanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu