Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Desivý nález polície v Mexiku, našla telo novinára s odrezanou hlavou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MEXIKO - Mexická polícia našla v stredu telo miestneho novinára Julia Valdiviu so sťatou hlavou. Podľa mimovládnej organizácie Reportéri bez hraníc ide tento rok už o piate zabitie novinára v krajine, informovala vo štvrtok agentúra AFP.

Valdivia pracoval pre mexický denník El Mundo de Veracruz, v ktorom sa podľa agentúry Reuters zameriaval na tzv. "nota roja" (červená správa) - správy o násilných zločinoch v mexickom štáte Veracruz.

Telo s oddelenou hlavou našla polícia pri železničnej trati približne 100 kilometrov od Jalapy, hlavného mesta štátu Veracruz. Miestna prokuratúra vylúčila, že by išlo o samovraždu. "V spolupráci s generálnym prokurátorom využijeme všetky zdroje na to, aby sme našli vinníkov," uviedol minister bezpečnosti a vedúci policajného zboru štátu Veracruz Hugo Gutiérrez.

Vraždu novinára nazval zbabelou a odsúdil ju. Reportéri bez hraníc pravidelne hodnotia Mexiko ako jednu z najnebezpečnejších krajín pre novinárov - od roku 2000 ich tam bolo zavraždených viac ako 100.

Viac o téme: NovinárMŕtvolaPolícia Mexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu