Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nový rebríček Forbes, toto sú najbohatší Američania: Trumpov majetok sa scvrkol o 600 miliónov

Donaldovi Trumpovi klesol majetok o 600 miliónov dolárov.
Donaldovi Trumpovi klesol majetok o 600 miliónov dolárov. (Zdroj: TASR/Daniel Mears/Detroit News via AP)

WASHINGTON - Zakladateľ Amazonu Jeff Bezos je opäť najbohatším Američanom. Bill Gates a Mark Zuckerberg doplňujú stupne víťazov. Alice Waltonová sa dostala do top 10 ako najbohatšia americká žena.

Podľa amerického časopisu Forbes je šéf Amazonu Jeff Bezos tretí rok po sebe najbohatším Američanom. Bezos, ktorý je tiež považovaný za najbohatšieho človeka na svete, má majetok 179 miliárd dolárov, informoval magazín v utorok.

Zakladateľ spoločnosti Microsoft Bill Gates a šéf Facebooku Mark Zuckerberg nasledujú na druhom a treťom mieste v zozname 400 najbohatších občanov USA s majetkom 111 a 85 miliárd dolárov. Medzi predstaviteľov technologického priemyslu sa vtesnal investor Warren Buffett s 73,5 miliardami. Pretože na piatom mieste je zakladateľ spoločnosti Oracle Larry Ellison so 72 miliardami a na šiestom mieste bývalý šéf Microsoftu Steve Ballmer.

Trump je v strate

Zatiaľ čo šéf Amazonu počas pandémie ťažil z trendu online nakupovania, prepuknutie vírusu negatívne ovplyvnilo podnikanie amerického prezidenta Donalda Trumpa s kancelárskymi nehnuteľnosťami a hotelmi. Trumpov majetok klesol podľa Forbesu o 600 miliónov dolárov, najnovšie má majetok republikána stále 2,5 miliárd dolárov. Trump skĺzol z miesta 275 na miesto 352.

Forbes vysvetlil, že výročný zoznam časopisu môže poskytnúť informácie o bohatstve mocných. Trump roky odmietal zverejňovať svoje daňové dokumenty, čo je inak pre prezidentov bežná prax.

Majiteľ platformy Zoom vlastní 11 miliárd

Na rozdiel od Trumpa, podľa Forbesu korónová kríza nemohla celkovo ublížiť najbohatším Američanom: Spočítané dokopy stúpol majetok 400 na zozname nachádzajúcich sa osôb o 250 miliárd na rekordnú hodnotu 3,2 bilióna dolárov. Novým na zozname s 11 miliardami dolárov je Eric Yuan, generálny riaditeľ spoločnosti Zoom Video Communications. Trend smerom k využívaniu tzv. home office počas pandémie priniesol platforme videokonferencií rozmach.

Viac o téme: RebríčekDonald TrumpMark ZuckerbergForbesBill GatesJeff BezosNajbohatší ľudia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu