Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Za uplynulý deň pribudlo v Maďarsku 495 prípadov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Balogh Zoltán/MTI via AP)

BUDAPEŠŤ - V Maďarsku pribudlo v sobotu 495 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Je to o niečo menej ako 510 infikovaných z piatka, informuje v nedeľu stránka koronavirus.gov.hu.

Počet pozitívne testovaných v Maďarsku už takmer dva týždne kontinuálne rástol. V utorok táto krajina hlásila 365 potvrdených prípadov nákazy, vo štvrtok 459; ešte minulý týždeň pribúdalo denne menej ako sto prípadov. Celkový počet osôb s pozitívnym testom na koronavírus sa v Maďarsku zvýšil na 8387, počet úmrtí zostal nezmenený (624).

Počet aktívnych prípadov infekcie je 3805, 3958 ľudí sa z ochorenia COVID-19 spôsobovaného koronavírusom SARS-CoV-2 vyliečilo. V nemocniciach je hospitalizovaných 151 pacientov, z nich je 11 pripojených na pľúcnu ventiláciu. Najviac nakazených je v Budapešti (3669), nasledujú Fejérska (534), Komárňansko-ostrihomská (372) a Zalianska župa (322).

Maďarsko od 1. septembra najmenej na mesiac uzavrelo svoje hranice pre zahraničných turistov. Toto obmedzenie neplatí od soboty pre podnikateľov. Maďarskí občania vracajúci sa zo zahraničia budú musieť ísť do karantény.

Viac o téme: InfikovanieMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu