Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Francúzsko rozšírilo zoznam červených zón v súvislosti s epidémiou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Bob Edme)

PARÍZ - Francúzsko rozšírilo zoznam tzv. "červených zón" v súvislosti s koronavírusovou epidémiou o ďalších sedem departementov. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na nedeľné vyhlásenie vlády.

Až 28 z celkového počtu 101 francúzskych pevninských a zámorských departementov vláda považuje za "červené zóny", v rámci ktorých môžu tamojšie úrady zaviesť prísnejšie opatrenia s cieľom obmedziť šírenie nákazy. Jedným z nich je napríklad nariadenie, ktoré od obyvateľov vyžaduje, aby na verejných miestach nosili rúška. Pravidlo sa týka aj detí starších ako 11 rokov.

Medzi rizikové oblasti patria od 14. augusta mestá Paríž či Lyon. Po novom aj Lille, Štrasburg, Dijon a ďalšie. Francúzsky národný zdravotnícky úrad v sobotu oznámil, že identifikoval 53 nových ohnísk nákazy. Celkovo je ich momentálne až 484. V piatok Francúzsko potvrdilo takmer 9000 nových prípadov, v sobotu ďalších 8550.

Vo Francúzsku sa od septembra začal nový školský rok. Iba o niekoľko dní neskôr museli úrady zatvoriť 22 škôl, pretože v nich identifikovali nákazu. Iba 12 z nich však je v samotnom Francúzsku, ďalších 12 na ostrove Réunion v Indickom oceáne. Celkovo je vo Francúzsku viac ako 60.000 škôl.

Viac o téme: EpidémiaFrancúzskoKoronavírusČervené zóny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu