Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Brazília hlási 42-tisíc nových prípadov nákazy KORONAVÍRUSOM: Pandémia je politickou otázkou

Prezident Brazílie Jair Bolsonaro
Prezident Brazílie Jair Bolsonaro (Zdroj: SITA/AP/Eraldo Peres)

RIO DE JANEIRO - Počet potvrdených prípadov infekcie novým typom koronavírusu v Brazílii sa za posledných 24 hodín zvýšil o 42.659 na celkovo 3.950.931, informovala v stredu agentúra TASS s odvolaním sa na tamojšie ministerstvo zdravotníctva.

Chorobe COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2, podľahlo v priebehu uplynulých 24 hodín 1215 ľudí, čím celkový počet obetí pandémie v krajine stúpol na 122.596. Podľa ministerstva sa viac ako tri štvrtiny infikovaných - 3.159.096 - uzdravilo a ďalších 669.239 pacientov zostáva pod lekárskym dohľadom. Brazília je po Spojených štátoch druhou najzasiahnutejšou krajinou sveta, pokiaľ ide o počet úmrtí na koronavírus.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Pandémia sa v Brazílii stala aj politickou otázkou. Prezident Jair Bolsonaro zľahčuje závažnosť nového koronavírusu a útočí na guvernérov a starostov, ktorí zaviedli karanténne opatrenia, s argumentom, že ekonomické škody sú oveľa horšie než samotná choroba.

Krajne pravicový líder namiesto toho presadzuje liečivo hydroxychlorochín ako riešenie zdravotnej krízy - napriek štúdiám ukazujúcim, že je proti Covid-19 neúčinné. Podľa vlastných slov ho sám užíval, keď mu v júli diagnostikovali Covid-19.

Viac o téme: NárastúmrtiaBrazíliaKoronavírusJair BolsonaroInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu