Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dovolenkári sa vracali z Grécka: Sedem ľudí na palube malo KORONAVÍRUS! Pasažieri musia do izolácie

(Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Všetkým pasažierom z minulotýždňového letu z Grécka do Walesu nariadili izoláciu po tom, ako mali niektorí z nich pozitívne testy na COVID-19, informovala v pondelok na svojej webovej stránke stanica BBC.

Zdravotnícke úrady oznámili, že sedem ľudí z utorkového (25. augusta) letu spoločnosti TUI z gréckeho ostrova Zakynthos do Cardiffu malo pozitívny test na COVID-19.

Pasažieri musia ísť do izolácie

Waleský vládny Úrad pre verejné zdravie (Public Health Wales, PHW) sa snaží kontaktovať všetkých 193 cestujúcich a členov posádky, ktorí boli na palube. Giri Shankar z PHW povedal, že všetci pasažieri z letu sú považovaní za "blízke kontakty" a musia sa izolovať v domácom prostredí, pretože môžu byť šíriteľmi nákazy, hoci sa u nich príznaky neprejavili. PHW ich podľa Shankara bude čoskoro kontaktovať.

Skupina ľudí z anglického mesta Plymouth mala minulý týždeň pozitívne testy na COVID-19, keď sa vrátili z ostrova Zakynthos. Británia v nedeľu oznámila 1715 nových prípadov koronavírusu a jedno úmrtie. PHW vo Walese potvrdil 56 nových prípadov nákazy vrátane siedmich pasažierov letu spoločnosti TUI, približuje BBC.

Viac o téme: DovolenkaLietadloKaranténaGréckoZakynthosKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu