Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Donald Trump oficiálne prijal nomináciu republikánov na prezidenta

Americký prezident Donald Trump oficiálne prijal prezidentskú nomináciu Republikánskej strany v novembrových prezidentských voľbách
Americký prezident Donald Trump oficiálne prijal prezidentskú nomináciu Republikánskej strany v novembrových prezidentských voľbách (Zdroj: SITA/AP/Evan Vucci)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump vo štvrtok večer miestneho času v záhrade Bieleho domu vo Washingtone oficiálne prijal prezidentskú nomináciu Republikánskej strany v novembrových prezidentských voľbách. Informovala o tom agentúra AFP.

"Moji drahí Američania, dnes večer, so srdcom plným vďaky a s nesmiernym optimizmom s hrdosťou prijímam túto nomináciu na prezidenta Spojených štátov," vyhlásil Trump na záver štvordňového zjazdu republikánov.

"Počas ďalšieho obdobia vo funkcii prezidenta znova vybudujeme najväčšiu ekonomiku v dejinách - rýchlo sa vrátime k úplnej zamestnanosti, stúpajúcim príjmom a rekordnej prosperite," citovala Trumpa stanica BBC. Trump dodal, že USA budú v bezpečí pred "všetkými hrozbami", ak sa znova stane prezidentom. Trump sa poďakoval za podporu svojej manželke Melanii, rodine a bratovi Robertovi, ktorý zomrel minulý týždeň.

Trump vo svojom prejave v Bielom dome slovne zaútočil na svojho demokratického vyzývateľa v nadchádzajúcich voľbách Joea Bidena, ktorého označil za "ničiteľa americkej veľkosti", napísala agentúra AFP. "Joe Biden nie je záchrancom americkej duše. Je ničiteľom amerických pracovných miest, a ak dostane šancu, stane sa ničiteľom americkej veľkosti," varoval Trump.

"Tieto voľby rozhodnú, či zachránime americký sen alebo dovolíme socialistickej agende, aby zničila náš drahocenný osud," povedal Trump. "Za tri roky som pre komunitu (Američanov) čiernej pleti spravil viac, než Joe Biden za 47 rokov," citovala Trumpov výrok stanica Sky News.

Ešte pred Trumpovým prejavom sa však na námestí Lafayette Square pred Bielym Domom začali schádzať stovky prívržencov hnutia Black Lives Matter protestujúcich proti Trumpovi.Trumpa jednohlasne nominovali v pondelok na začiatok nominačného zjazdu za svojho prezidentského kandidáta vo voľbách, ktoré sa uskutočnia 3. novembra, delegáti Republikánskej strany.

Viac o téme: PrezidentPrijatieNomináciaRepublikániDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu