Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

India prekonala ďalšiu hranicu: Počet infikovaných KORONAVÍRUSOM presiahol tri milióny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NAÍ DILLÍ - Trojmiliónovú hranicu prekonal v nedeľu v Indii počet ľudí infikovaných novým druhom koronavírusu. Informuje o tom agentúra DPA s odvolaním sa na oficiálne údaje tamojšieho federálneho ministerstva zdravotníctva.

India, juhoázijská krajina s 1,3 miliardy obyvateľov, drží už takmer tri týždne svetový rekord v náraste nových prípadov nákazy zaznamenávaných v priebehu 24 hodín. Po Spojených štátoch a Brazílii má India aktuálne tretí najvyšší počet infekcií na svete.

Na chorobu COVID-19, ktorú uvedený koronavírus (SARS-CoV-2) spôsobuje, zomrelo najnovšie 912 ľudí. Celkový počet obetí tohto ochorenia sa tak v Indii vyšplhal na číslo 56.706, spresňuje ministerstvo na svojej webovej stránke.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Nákazou sú najviac postihnuté štáty Maháraštra, Tamilnádu a Ándhrapradéš. Na západe krajiny ležiaci zväzový štát Maháraštra, ktorého hlavným mestom je finančné centrum Indie Bombaj, je koronavírusovou nákazou najpostihnutejšou časťou indického subkontinentu. Momentálne registrujú v Maháraštre dovedna 671.942 prípadov tejto infekcie, na ktorú tam zomrelo už 21.995 ľudí, sumarizuje DPA.

Viac o téme: HranicaúmrtiaIndiaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu