Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Rusko zverejnilo nové čísla: Pribudlo takmer 5-tisíc prípadov nákazy KORONAVÍRUSOM

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Počet ľudí infikovaných koronavírusom v Rusku sa za posledný deň zvýšil o 4852, čím celkové množstvo prípadov tejto nákazy dosiahlo 956.749. Informovala o tom v nedeľu agentúra TASS s odvolaním sa na protikoronavírusové krízové centrum.

Denná miera rastu počtu nakazených aktuálne nepresahuje 0,5 percenta. V priebehu 24 hodín sa vyliečilo ďalších 3162 ľudí. Z nákazy sa celkovo vyliečilo už 770.639 ľudí, čo predstavuje približne 80 percent z celkového počtu infikovaných. Počet úmrtí súvisiacich s chorobou COVID-19, ktorú koronavírus spôsobuje, stúpol v nedeľu o 73, čo je o 48 menej než v sobotu a ich celkový počet dosiahol 16.383.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) tento týždeň informovala, že začala s Ruskom priame rozhovory o podrobnostiach vakcíny, ktorú pred niekoľkými dňami Kremeľ zaregistroval ako prvú očkovaciu látku proti koronavírusu na svete. Vakcína, predbežne schválená ruskými zdravotníckymi úradmi, ešte neprešla testovaním, ktoré WHO vyžaduje pred udelením licencie akejkoľvek očkovacej látke.

Viac o téme: úmrtiaNákazaRuskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu