Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS Vyše 200 ľudí v Belgicku protestovalo proti zavedeniu povinného nosenia rúšok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRUSEL - Vyše 200 ľudí protestovalo v nedeľu v Bruseli proti zavedeniu povinného nosenia rúšok na verejnosti, ktoré má spomaliť šírenie koronavírusovej infekcie. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

Nosenie rúšok sa v stredu stalo povinnosťou pre 1,2 milióna obyvateľov, ktorí žijú v regióne hlavného mesta, keďže Belgicko bojuje s jedným z najzávažnejších výskytov koronavírusovej infekcie v Európe. Mnohí účastníci na tvárach rúško nemali, avšak držali plagáty s nápismi ako "Korona cirkus" či "Moje telo, moja voľba".

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Výzvu na demonštráciu zverejnila skupina občanov pod názvom "Viruswaanzin", čo v preklade z holandčiny znamená "vírusové šialenstvo". Prvýkrát sa táto skupina objavila práve v Holandsku. Skupina tiež žiadala odstúpenie flámskeho virológa Marca Van Ransta, jedného z najvýznamnejších členov komisie expertov, s ktorými sa v súvislosti s pandémiou radí belgická vláda.

Nedeľná demonštrácia prilákala vyznávačov konšpiračných teórií a aktivistov proti očkovaniu, píše agentúra AFP. Belgicko má najvyššiu mieru úmrtnosti na COVID-19 na počet obyvateľstva na svete. Po predošlom úspechu pri spomalení šírenia infekcie však počet nových prípadov opäť narastá. V krajine doposiaľ zaznamenali vyše 77.000 prípadov nákazy koronavírusom a takmer 10.000 úmrtí.

Viac o téme: ProtestRúškoBelgickoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu