Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Taliansko zatvorilo diskotéky a nariadilo rúška v noci na verejných miestach

Počet infikovaných v Taliansku stúpa.
Počet infikovaných v Taliansku stúpa. (Zdroj: SITA/Luca Bruno, Claudio Furlan/LaPresse via AP, )

RÍM - Taliansko nariadilo trojtýždňové zatvorenie všetkých diskoték a tanečných priestorov, pretože zažíva nárast v prípadoch nákazy koronavírusom. Zhoršenie situácie pripisujú úrady sčasti aj mladým návštevníkom či účastníkom večierkov. V nedeľu o tom informovala tlačová agentúra AFP.

V dekréte, podpísanom ministrom zdravotníctva Robertom Speranzom, vláda tiež nariaďuje, že od 18.00 h do 06.00 h bude povinné nosiť rúško na verejných miestach, kde sa môžu vytvárať skupiny ľudí. Nové opatrenie, ktoré začne platiť v pondelok a bude trvať do 7. septembra, prišlo po sporoch medzi vládou a regiónmi o sektor nočného života.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Ten totiž zamestnáva takmer 50.000 ľudí v 3000 kluboch po celej krajine, uviedli odbory nočných podnikov SILB. Rozhodnutie padlo počas veľkého víkendového sviatku "Ferragosto", keď ide väčšina Talianov na pláž.

Talianske noviny priniesli v posledných dňoch zábery na davy mladých prázdninujúcich ľudí, ktorí oslavujú a zabávajú sa na diskotékach pod holým nebom. Zdravotnícke úrady vyjadrili obavy, že nákaza koronavírusom sa môže znovu veľmi rozšíriť.

Niektoré regióny, napríklad Kalábria na juhu, už nariadili zatvorenie diskoték a ďalších tančiarní, ale iné, ako Sardínia, ich nechali otvorené. Taliansko bolo prvou krajinou Európy, ktorú zasiahla koronavírusová kríza - zaznamenalo celkovo takmer 254.000 prípadov ochorenia COVID-19 a vyše 35.000 úmrtí.

Viac o téme: NákazaTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu