Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS v Bielorusku naberá na sile: Krajina hlási takmer 100 nových prípadov

Koronavírus v Bielorusku
Koronavírus v Bielorusku (Zdroj: SITA/AP Photo/Sergei Grits)

MINSK - V Bielorusku potvrdili v nedeľu za posledných 24 hodín 92 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je o 24 prípadov menej než v predchádzajúci deň. Celkový počet infikovaných v krajine prekročil 69.500. Informovalo o tom v nedeľu bieloruské ministerstvo zdravotníctva, na ktoré sa odvolala ruská štátna tlačová agentúra TASS.

"Na ochorenie COVID-19 bolo pozitívne testovaných celkovo 69.516 ľudí," uviedlo ministerstvo a dodalo, že nových infekcií pribudlo 92. "Od začiatku epidémie zomrelo celkovo 610 pacientov nakazených koronavírusom, ktorí mali množstvo chronických chorôb," informovalo ministerstvo s tým, že za posledný deň zomreli traja pacienti.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Podľa najnovších údajov sa z ochorenia vyliečilo celkovo 67.072 pacientov, vrátane 325 za posledných 24 hodín. V krajine urobili zatiaľ 1.422.158 testov na koronavírus. Bielorusko nezaviedlo žiadne prísne obmedzenia na zastavenie šírenia pandémie. Najviac denných prípadov nákazy hlásilo v apríli, že za jeden deň malo vyše 900 pozitívne testovaných ľudí.

Bieloruské ministerstvo zdravotníctva predpokladá druhú vlnu pandémie koronavírusu v novembri alebo decembri, dodala ruská agentúra TASS. Prezident Alexandr Lukašenko ešte v apríli svojim krajanom hovoril, že by sa v súvislosti s nákazou nemali vôbec báť. "V našej krajine nikto na koronavírus nezomrie. Hovorím to verejne," povedal.

Lukašenko od začiatku pandémie odmietal v Bielorusku zaviesť karanténne opatrenia či napríklad len zakázať športové podujatia. Svetové médiá v tejto súvislosti zaujal viacerými svojimi výrokmi, ako napríklad, že koronavírus lieči vodka či sauna.

Lukašenko tvrdil, že ľudí pred nákazou ochráni, ak budú denne piť 50 mililitrov vodky. Bielorusom taktiež v súvislosti s pandémiou odporúčal tzv. terapiu traktorom, respektíve, aby zachovali pokoj a pracovali napríklad na poli.

Viac o téme: PandémiaBieloruskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu