Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mexiko aj Peru prekonali hranicu pol milióna prípadov nákazy KORONAVÍRUSOM

Koronavírus sa naďalej šíri svetom
Koronavírus sa naďalej šíri svetom (Zdroj: SITA/AP Photo/Rebecca Blackwell)

MEXIKO/LIMA - Štáty Mexiko a Peru v Latinskej Amerike, ktorá sa nedávno stala novým epicentrom koronavírusu, prekročili hranicu pol milióna prípadov nákazy. V piatok o tom informovala agentúra AFP.

Mexické ministerstvo zdravotníctva za štvrtok zaznamenalo 7371 nových prípadov, čím sa počet infikovaných zvýšil na 505.293. Peru za posledných 24 hodín eviduje nárast 9441 prípadov nákazy. Celkovo sa v krajine infikovalo už 507.996 ľudí a vírus si vyžiadal 25.648 obetí. Krajina preto zrušila verejné podujatia, obnovila nedeľný zákaz vychádzania a v niektorých regiónoch dokonca znovu zaviedla povinnú karanténu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Od vypuknutia pandémie koronavírusu zaznamenalo Mexiko druhý najväčší počet úmrtí v Latinskej Amerike - až 55.293. Najviac postihnutým štátom tejto zemepisnej oblasti však naďalej zostáva Brazília, kde si vírus doteraz vyžiadal 105.463 obetí.

Latinská Amerika a oblasť Karibiku začiatkom augusta prekonali Európu a stali sa regiónom s najväčším počtom úmrtí na chorobu COVID-19, ktorú koronavírus spôsobuje. Doposiaľ tam zaznamenali už vyše 228.000 obetí a viac než 5,8 milióna prípadov nákazy. Celosvetovo sa od vypuknutia pandémie nakazilo už viac ako 20,6 milióna ľudí a vírus si vyžiadal viac ako 750.000 obetí.

Viac o téme: MexikoPeruKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu