Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Výbuch v Bejrúte mu potopil výletnú loď: Majiteľ podáva po katastrofe prvú žalobu svojho druhu

Výbuch v Bejrúte
Výbuch v Bejrúte (Zdroj: SITA/AP/Hassan Ammar)

BEJRÚT - Libanonský majiteľ výletnej lode Orient Queen, ktorú v utorok potopil obrovský ničivý výbuch v prístave v Bejrúte, podal žalobu. V piatok o tom informovala libanonská štátna tlačová agentúra NNA. Citovala ju agentúra AFP.

Keď začali horieť obrovské zásoby dusičnanu amónneho, uskladneného v prístave, a následne nastal mohutný výbuch, prístav to zrovnalo so zemou a zničené boli aj celé časti Bejrútu. Pri tragédii zahynuli dvaja členovia posádky výletnej lode Orient Queen a sedem ďalších utrpelo zranenia.

"Podnikateľ Marhí Abú Marhí, majiteľ výletnej lode Orient Queen, podal žalobu proti všetkým ľuďom zodpovedným za tento katastrofický výbuch," uviedla agentúra NNA. Dodala, že žaloba je prvá svojho druhu a môže otvoriť cestu podobným právnym krokom v nasledujúcich dňoch či týždňoch.

Obrovská výletná loď, na ktorej sa môže ubytovať najmenej 300 hostí a nachádza sa na nej aj kasíno, bola práve zakotvená vo svojom domovskom prístave, keď ho zasiahla explózia. Zatiaľ je počet mŕtvych 154, ale toto číslo bude podľa očakávania ešte stúpať, pretože stále sú nezvestné desiatky ľudí a veľké počty ranených hospitalizovaných v nemocniciach sa nachádzajú v kritickom stave, dodala agentúra AFP.

Viac o téme: ExplóziaVýletná loďPotopenieBejrút
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu