Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS V desiatich afrických krajinách sa vykonáva 80 percent testovania na COVID-19

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Themba Hadebe)

ADDIS ABEBA - Osemdesiat percent celkového testovania na nový druh koronavírusu v Afrike sa vykonáva len v desiatich afrických krajinách. Uviedlo to vo štvrtok africké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC), na ktoré sa odvolala agentúra Reuters.

Počet potvrdených prípadov na COVID-19 v Afrike narastá a tento týždeň sa priblížil k jednému miliónu. Odborníci však tvrdia, že nedostatočné testovanie v krajinách môže znamenať, že skutočný počet nakazených je omnoho vyšší.

Niektoré africké krajiny sú príliš chudobné na to, aby vykonali rozsiahle testovanie, zatiaľ čo ďalšie musia zvládnuť konflikt na svojom území. Iné sa zdráhajú zdieľať svoje údaje alebo nechcú vystavovať svoje rozpadajúce sa zdravotnícke zariadenia vonkajšej kontrole. Z krajín ako Juhoafrická republika, Egypt, Nigéria, Ghana, Maroko, Keňa, Etiópia, Rwanda, Uganda a Maurícius vykonala každá vyše 200.000 testov, uviedol John Nkengasong, šéf afrického CDC.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Na celom kontinente sa doposiaľ vykonalo 9 milión testov. V porovnaní s predošlým týždňom sa testovanie zvýšilo o 9,4 percent."Toto číslo naznačuje, že sme dosiahli 90 percent nášho cieľa na urýchlenie testovania COVID-19," povedal Nkengasong na online tlačovej konferencii. CDC tiež uviedlo, že dodalo 240.000 testov pre 14 afrických krajín.

Viac o téme: TestovanieTestyKrajinyAfrikaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu