Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragický týždeň pri vode: Dve deti sa utopili, jedno zázrakom zachránili

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, SITA/Radoslav Maťaš)

PRAHA – Českom otriasa jedno nešťastie za druhým. Po tom, ako sa dve deti utopili v jazere a rybníku, takmer zomrelo aj päťročné dievčatko, ktoré záchranári oživovali niekoľko desiatok minút. Dieťa sa topilo v bazéne.

Dráma sa odohrala v obci Jince. Na miestnom kúpalisku sa topilo 5-ročné dievča. Dieťa z vody zrejme vytiahli svedkovia, ktorí začali s okamžitým oživovaním. „Operátorka linky 155 začala telefonicky asistovanú neodkladnú resuscitáciu. V resuscitácii potom pokračovali tiež privolané posádky záchranárov. Povolaný bol vrtuľník zo základne v Líních,“ povedala pre Novinky.cz hovorkyňa záchranárov Petra Effenebergerová.

Šialená oslava 30. narodenín: Mladík chcel pred kamarátmi zamachrovať... VIDEO desivých okamihov!

Podľa jedného zo svedkov dievčatko mala na starosti istá žena. „Boli sme na kúpalisku, keď sa to stalo. Otec toho dievčatka niekam odišiel a ona ho stratila z dohľadu, strážila tých detí viac,“ uviedol muž pre Příbram.cz.

U dievčaťa sa, našťastie, podarilo obnoviť životné funkcie. Malú pacientku letecky transportovali do nemocnice v Prahe. Hovorkyňa nemocnice potvrdila, že prípadom sa zaoberajú.

Tragický týždeň pri vode:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Dráma na kúpalisku sa odohrala po tom, ako dve deti minulý týždeň v utorok na juhu Češka zomreli na následky utopenia. Jedno sa utopilo v rybníku, druhé v jazierku pri rodinnom dome. „Obe tieto udalosti, okolnosti nešťastí, s ohľadom na rodiny a vek poškodených nebudeme viac komentovať,“ uviedla hovorkyňa polície Lenka Krausová, ktorú citovali Novinky.cz. V oboch prípadoch letel na pomoc vrtuľník. Deti skončili v nemocniciach, kde zomreli.

Viac o téme: JazeroBazénDieťaUtopenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu